1 Şubat 2010 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA




MERCİMEKLİ KÖFTE


Porselen Demlik etkinliğine Şanlıurfa Belediyesi' nin web sitesinden aldığım farklı bir tarifle katılmak istedim. Urfa usulü mercimekli köfte, hem de sıcak yeniyor. Hepinize afiyet olsun. İşte tarifimiz:


Malzemeler

*2 su bardağı kırmızı mercimek,
*2 soğan,
*2 su bardağı köftelik bulgur,
*yeşilbiber,
*4 yemek kaşığı kırmızı biber,
*1 yemek kaşığı salça,
*2 yemek kaşağı sade yağ + bir yemek kaşığı sıvı yağ,
*1 çay kaşığı tarçın,
*1 çay kaşığı karabiber,
*1 demet maydanoz,
*1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı

Mercimek ayıklanıp yıkanır. 2 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Soğanlar soyulup yıkanır incecik doğranır. Biber yıkanır incecik doğranır. Bulgur geniş bir tepsiye konur (Evsilir) ayıklanır. Bulgura tuz, karabiber, tarçın, soğan, yeşilbiber, kırmızıbiber ve salça konur. Haşlanıp mercimek sıcakken bir miktarı malze­menin bulunduğu tepsiye konurak yoğrulur, yavaş ya­vaş yoğurarak mercimek bulgura yedirilir. Bulgur yumuşayınca maydanoz konur karıştırılır. Yağ bir tavada kızartılır köftenin üzerinde gezdi­rilir karıştırılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

(İlk yayın Tarihi 20.10.2009)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.